menu
icon

Dien uw aanvraag in

Laat de professionals uit Leeuwarden weten wat uw wensen zijn

icon

Wacht een aantal minuten

Onze professionals worden op de hoogte gesteld en doen een voorstel

icon

Vergelijk!

Vergelijk de aanbiedingen en kies die wat het beste bij u past

mediators Leeuwarden

Een kundige Mediator uit Leeuwarden helpt u graag verder.

Mediators Leeuwarden: de werkwijze

U maakt gebruik van mediation wanneer jullie gewoon nog door een deur kunnen. Voordat dingen escaleren en er juridische stappen genomen moeten worden. Overigens is het zo dat bij een vonnis van een rechter er altijd één van de partijen in een conflictsituatie de zaak verliest, de oorzaak van het conflict zal dus niet opgelost worden. Met mediation kunt u in de toekomst nog samen door een deur. Mediation is vandaar een win-win.

De mediator leidt het gesprek en zal alleen vragen stellen, maar zal nooit advies geven. Uiteraard zorgt de mediator er wel voor dat er informatie wordt gegeven die in een specifiek conflict nodig is. De goede intentie van betrokken partijen die bij dit conflict betrokken is dus nodig om tot een passende oplossing te komen. Van allebei de partijen wordt verwacht dat zij naar elkaar zullen luisteren en zich kunnen inleven in elkaars situatie.

Tijdens het eerste gesprek zal de mediator uitleggen hoe alles in zijn werk gaat en er wordt een overeenkomst getekend. In deze overeenkomst staan alle regels, zoals het zorgdragen van vertrouwelijkheid en de vrijwillige basis.

Zijn de partijen op het punt aangekomen dat alle dieperliggende problemen boven tafel zijn en voor alle partijen goed zijn besproken, dan kan het onderhandelingsgesprek plaatsvinden. In de afrondende fase kunnen de partijen dan tot een definitieve oplossing komen, waarna deze oplossing zal worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. Zo ontstaan er geen misstanden over wat er is besproken.

Een mediator uit Leeuwarden kan bijvoorbeeld worden ingeschakeld bij:

  • familieconflicten, echtscheiding, erfenissen enz
  • conflicten tussen buren
  • geschillen tussen werkgevers en werknemers
  • conflicten tussen leverancier en afnemer
  • overige zakelijke geschillen
  • geschillen tussen de overheid en burgers
579
Klanten geholpen met mediators vergelijken
6.225
Totaal gerealiseerde professionele connecties
€ 112,-
Gemiddelde besparing p.p. door te vergelijken
Leeuwarden

Kosten van mediators in Leeuwarden

Het uurtarief voor mediation is anders per mediator. Daarom liggen de tarieven zo ver uit elkaar. Bijna alle mediators gebruiken verschillende tarieven voor bedrijven en voor particulieren. Het eerste gesprek, ook wel het intake gesprek, is meestal gratis en na dat gesprek zit men nog niet vast aan enige verplichtingen. In dit gesprek zal men u eveneens vertellen wat het tarief is dat u in rekening gebracht zal worden en het aantal gesprekken men denkt nodig te hebben.

Wanneer een mediator samenwerkt met de Raad voor de Rechtsbijstand kan hij of zij namens u bij de overheid een subsidie aanvraag aanvragen, ook wel bekend als toevoeging. Wanneer u aan de voorwaarden voor de subsidie voldoet, betaalt u slechts een eigen bijdrage. Uw inkomen en eventueel eigen vermogen zijn ook van invloed op deze subsidie. Uw mediator kan u hierover meer informatie geven.

De totale kosten van een mediation hangt af het aantal gevoerde gesprekken. Om de partijen die in een conflictsituatie zitten tot een oplossing te laten komen zijn er over in de regel drie tot vijf sessies nodig. Kan men het niet eens kan worden, dan kan men het geschil alsnog aan de rechter voorleggen. Het opstarten en voeren van een juridische procedure is echter veel duurder dan mediation.

Ben u opzoek naar mediation? Vindt hier uw mediator uit Leeuwarden, door uw gegevens in te vullen. Van verschillende mediators uit Leeuwarden zult u dan een prijsopgave krijgen in uw postvak waarmee u een lopend conflict tot een oplossing kunt brengen.

mac
mac
img

Ik ben Danté van Hezik, regiomanager in Leeuwarden. Ik sta persoonlijk garant voor een succesvolle connectie tussen u en een mediator uit Leeuwarden.

Op zoek naar top mediation in Leeuwarden?

Een gang naar de rechtbank is niet nodig als u gebruik maakt van mediation. Hoewel het misschien lijkt alsof u gelijk heeft en wellicht de zaak voor de rechter ook wel wint, zullen allebei de partijen slachtoffer zijn. In geval van een rechtszaak zal de relatie tussen beide partijen stuklopen en lastig te herstellen zijn. Op zakelijk gebied kan dit enorme gevolgen hebben, zowel financieel als uw goede naam die in een negatief daglicht komt te staan.

Bij een gerechtelijke uitspraak is de verliezer ook nog eens een dubbele verliezer, want deze partij wordt ook veroordeeld voor het betalen van alle kosten met betrekking tot het proces. Beide partijen dienen in een mediationproces er dus het beste van te maken. Wanneer de betrokken partijen tot een werkende oplossing weten te komen, is dat voornamelijk te danken aan intenties en omdat de mediator als onafhankelijk partij bij de gesprekken aanwezig was.

Met behulp van mediation bestaat er altijd de kans om tot een goede oplossing in wat voor soort conflict dan ook te komen. Bent u op zoek naar een mediator in Leeuwarden? Laat hier diverse prijsopgaven naar u toesturen van diverse betaalbare mediators in Leeuwarden en uw conflict behoort wellicht spoedig al tot het verleden.

Snel vrijblijvende offertes aanvragen

Recensies

Dit is wat tevreden Mediator matches over Professionals Leeuwarden te zeggen hebben!

img

Pier op de Haar

Ik ben enorm goed begeleid door Professionals Leeuwarden. Door de super assistentie heb ik direct een Mediator gevonden die mij met mijn kwestie kon helpen. In zee gaan met Professionals Leeuwarden zorgt ervoor dat er direct een gevoel van rust ontstaat.

img

Annelies Ebbekink

Na al met verschillende mediators samengewerkt te hebben dacht ik, ik laat het Professionals Leeuwarden eens proberen. Dat was een goede keuze, ik kreeg vrijwel meteen een duidelijk overzicht van meerdere aanbieders en het maakte het makkelijk om een partij te vinden die bij mij past.

Professionals uit andere branches in Leeuwarden

Let's Talk

Bij Professionals Leeuwarden staan we altijd voor u klaar. Vul het formuliertje in of neem contact op, dan helpen wij u zo goed mogelijk verder.

Naar het contactformulier